Blåbärsmazariner.
Mazariner som är lite pyssliga, men enkla att göra och som blir väldigt goda!
BLÅBÄRSMAZARINER
16 Mazariner
3 dl vetemjöl
Fyllning
250 g mandelmassa
Gör så här:
Blanda vetemjöl, potatismjöl och socker. Tillsätt det kalla smöret i bitar och nyp ihop till en smulig massa. Fortsätt arbeta massan tills smöret finfördelats och det bildas en smidig deg. Det går även lätt att snabbt köra ihop degen i matberedare. Forma degen till en tjock rulle och låt den vila kallt i minst 30 minuter.
Skär rullen med deg i 16 delar och tryck ut i aluminumformar (eller i muffinsplåt). Fördela smeten i formarna och jämna till den. Fyll inte formarna riktigt ända upp till kanten. Grädda mazarinerna på en plåt i nedre delen av ugnen i drygt 15 minuter. Låt bakelserna svalna litet och stjälp dem ur formarna (om du inte använder engångsformar). Låt svalna helt.
TIPS!
Byt upp blåbären mot andra bär, till exemepl hallon.
BLÅBÄRSMAZARINER
16 Mazariner
3 dl vetemjöl
¾ dl potatismjöl
¾ dl socker
150 g kylskåpskallt mjölkfritt margarin
Fyllning
250 g mandelmassa
75 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
Ca 2 dl blåbär, färska eller frysta och tinade
2 msk vetemjöl
2-3 bittermandlar
Gör så här:
Blanda vetemjöl, potatismjöl och socker. Tillsätt det kalla smöret i bitar och nyp ihop till en smulig massa. Fortsätt arbeta massan tills smöret finfördelats och det bildas en smidig deg. Det går även lätt att snabbt köra ihop degen i matberedare. Forma degen till en tjock rulle och låt den vila kallt i minst 30 minuter.
Rör mandelmassan till fyllningen grovt och arbeta in smöret i mindre klickar till en jämn och tjock massa. Mosa blåbären lätt och rör ned dem, litet i taget, i mandelmassan. Riv bittermandlarna fint och blanda i fyllningen. Tillsätt mjölet och rör ihop till en tjock smet.
Skär rullen med deg i 16 delar och tryck ut i aluminumformar (eller i muffinsplåt). Fördela smeten i formarna och jämna till den. Fyll inte formarna riktigt ända upp till kanten. Grädda mazarinerna på en plåt i nedre delen av ugnen i drygt 15 minuter. Låt bakelserna svalna litet och stjälp dem ur formarna (om du inte använder engångsformar). Låt svalna helt.
TIPS!
Byt upp blåbären mot andra bär, till exemepl hallon.
Kommentarer
Trackback