Popcornkakor.
Möra kakor med spröda popcorn är kanske inte den vanligaste kombinationen när det kommer till kakor, men jag intygar att de är barnsligt goda! Dessa kakor fick jag smaka första gången hos min kära vän och det är också av henne som jag lirkat ur receptet. Hemma hos henne är det tradition att baka dem till jul, men de fungerar utmärkt när som helst på året både till fest och vardag.
Ugn: 200°C
POPCORNKAKOR
35-40 Kakor
100g rumsvarmt mjölkfritt margarin
1 ½ dl strösocker
1 dl matolja
3 dl extra fint vetemjöl
½ dl potatismjöl
8 dl saltade popcorn
Gör så här:
Rör margarinet och sockret ljust och fluffigt. Tillsätt oljan, lite i taget, under omrörning.
Rör ner mjölet. Tillsätt popcornen.
Skeda upp smeten på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 8min tills kakorna fått fin färg.
Ugn: 200°C
POPCORNKAKOR
35-40 Kakor
100g rumsvarmt mjölkfritt margarin
1 ½ dl strösocker
1 dl matolja
3 dl extra fint vetemjöl
½ dl potatismjöl
8 dl saltade popcorn
Gör så här:
Rör margarinet och sockret ljust och fluffigt. Tillsätt oljan, lite i taget, under omrörning.
Rör ner mjölet. Tillsätt popcornen.
Skeda upp smeten på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 8min tills kakorna fått fin färg.
Kommentarer
Trackback