Fläskkotlett med råkostwok.
Det ska erkännas att matlagning inte är mitt största intresse här i livet och därför är jag väldigt tacksam när jag dyker på recept som är enkla, hyfsat snabblagade och dessutom smakar gott.
FLÄSKKOTLETT MED RÅKOSTWOK
2 Portioner
2 Fläskkotletter
2 Morötter
100g Vitkål
100g Purjolök
1 Paprika
Sojasås
Örtsalt
Svartpeppar
Rapsolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Pensla fläskotletterna med sojasåsen, krydda med örtsalt och svartpeppar. Lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen i 20-30min. Strimla morötter, vitkål och purjolök. Hacka paprikan. Fräs grönsakerna i en stekpanna med olja. Häll på en skvätt sojasås. Servera fläskkotletterna med grönsakerna.

Kyckling med zucchinipasta och cashewsås.
KYCKLING MED ZUCCHINIPASTA OCH CASHEWSÅS
2 Portioner
1 dl cashewnötter
1 näve bladspenat
1 kruka basilika
1 cm ingefära
1 dl vatten
1,5 msk citronsaft
Örtsalt
Cayennepeppar
1 Zucchini
2 Kycklingfiléer
Valfria grönsaker
Gör så här:
Mixa cashewnötter, spenat, basilika, ingefära, vatten, citronsaft, örtsalt och cayennepeppar till en sås. Strimla zucchinin till remsor med en potatisskalare och låt ligga tills någon minut innan servering. Stek kycklingen. Lägg ner zucchinin i kokande vatten ca 30sekunder. Servera med valfria grönsaker. Klart att äta (:
