Kokosbollar.

Chokladbollar är något av det bästa jag vet och skulle jag få välja att bara äta en sak resten av mitt liv så är chokladbollar helt klart ett alternativ. Här är en variant på chokladbollar kallad kokosbollar som går åt det nyttigare hållet och inte är fullt så söta (och med en tendens till banansmak). Kan vara bra att med ett sånt recept i bland också och det slank ner både en två och tre stycken ganska på en gång. De är alltså helt klart värda att prova. Vill man dra ner på sockret ännu mer går det att ta bort honungen också.
 
KOKOSBOLLAR
 
Ca 12st
7 torkade dadlar
1/2 normalstor banan
1 dl kokos
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 msk kakao
1 msk honung
1/2 tsk havssalt

 
Gör så här:
Mixa allt utom 1/2dl kokos till en jämn smet. Rulla till bollar och rulla i kokosen.

 
Tips! Rulla bollarna i kakao eller hackade nötter för omväxling.
 

Choklad- och lakritsbollar.

Choklad- och lakritsbollar med lite mindre socker än vanliga. Jag gjorde som så att jag först mixade ihop allt utom lakritspulvret och rullade chokladbollar av ungefär hälften av smeten. Sen tillsatte jag lakritspulver och vips blev det lakritsbollar. Två recept i ett.
 
CHOKLAD- OCH LAKRITSBOLLAR
 
Ca 12st
4 dl kokosflingor
3 msk kakaopulver
1msk honung
4 msk kokosolja
2 msk vaniljsocker
1 nypa salt
6 urkärnade dadlar
Några teskedar lakritspulver.

 

Gör så här:

Mixa alla ingredienser tills smeten är jämn. Rulla till små bollar i kokos och lägg på en tallrik i kylskåpet så att de stelnar.

 

Tips! Rulla bollarna i exempelvis lakritspulver, kakao eller hackade nötter.

 


RSS 2.0