Chokladfrosting.

CHOKLADFROSTING

1 Sats/ 12 Cupcakes
60g mjukt mjölkfritt margarin
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100g TofuLine Creamy Spread Original
1 msk varmt kaffe
(100g mörk choklad)

Garnering
Strössel

Gör så här:
Blanda det mjölkfria margarinet, florsocker, vaniljsocker, kakao och TofuLine Creamy Spread Original och rör det krämigt. Rör sist ner kaffet. Bred frostingen på cupcakesen och garnera evetuellt med strössel.

Chokladcupcakes med chokladfrosting.

Det går inte få nog av choklad. Här är ett recept med en chokladcupcake med chokladfrosting. Mäktigt, men riktigt gott! Ni som är uppmärksamma har kanske märkt att en hel del av bakrecepten kommer ursprunligen från Leila och så gör även detta recept. Leila har i sitt recept 100g mörk choklad, men eftersom det kan vara si och så med mjölkfri choklad har jag satt det inom parantes för det är inte nödvändigt. De blir riktigt goda ändå!


Ugn: 175°C

12 Cupcakes
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g mjölkfritt margarin
1 dl havre- eller sojadryck
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100g mörk mjölkfri choklad

Chokladfrosting
60g mjukt mjölkfritt margarin
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100g TofuLine Creamy Spread Original
1 msk varmt kaffe
(100g mörk choklad)

Garnering
Strössel

Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i det mjölkfria margarinet och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Om du tänker ha med choklad smält den över ett vattenbad och blanda ner i smeten. Placera ut pappersformar på en plåt (muffin eller vanlig). Fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20minuter. Låt svalna.

Gör i ordning frostingen medan cupcakesen svalnar. Blanda det mjölkfria margarinet, florsocker, vaniljsocker, kakao och TofuLine Creamy Spread Original och rör tills det är krämigt. Häll i kaffet sist. Bred frostingen på cupcakesen och garnera eventuellt med strössel. 

TIPS!
Om du vill ha en kladdkakecupcakes kan du ta ut cupcaksen efter cirka 15 minuter i ugnen innan de har hunnit gräddats ordentligt.
















Muffin.

Ett nästintill perfekt muffinrecept som jag har hittat på dagensmuffin.se. De hade Ahlgrens bilar som smaksättning i sina, men jag har i olika omgångar provat att ha bland annat i blåbär, citron, skumtomtar och fizzy bubblizz. Alla gånger har det blivit gott! Även utan smaksättning är de goda.

Ugn: 200°C

MUFFIN.

12 Muffins
2 ägg
2 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g mjölkfritt margarin
1 dl havre- eller sojadryck

Gör så här:
Smält det mjölkfria margarinet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner dem i ägg- och sockerblandning följt av det smälta margarinet och havre- eller sojadrycken.
Beroende på smaksättning: Blanda bär, kakao, hackad choklad med mera i muffin smeten. Om du använder skumgodis (typ ahlgrens bilar eller skumtomtar) klickar du ut hälften av smeten i formarna. Lägger sedan i godisarna och täcker dem med resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen i 12 min.

OBS! Om du smaksätter med skumtomtar, ahlgrensbilar eller dylikt se då till att de är täckta med smet. Annars finns risken att de rinner över.

Citronfrosting.

En mjölkfri variant på Leilas Cream Cheese Frosting från hennes bok A Piece Of Cake där jag tillsatt citronskal för att ge extra citronsmak. Citronen tar bort den speciella smaken från TofuLine Creamy Spread som jag inte är helt förtjust i.

CITRONFROSTING.

1 Sats/12cupcakes
60g mjukt mjölkfritt margarin
5dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100g TofuLine Creamy Spread Original
1 msk färskpressad citronsaft
Skal av en citron

Garnering
Strössel

Gör så här:
Rör det mjölkfria margarinet, florsocker, vaniljsocker, citronsaft, citronskal och TofuLine Creamy Spread Original krämigt. Färga eventuellt frostingen med karamellfärg. Bred frostingen på cupcakesen och garnera eventuellt med strössel.

TIPS!
Tillsätt några droppar karamellfärg av varfri kulör i frostingen, eller varför inte dela upp frostingen och färga flera olika färger. Resultatet blir färgglatt och väldigt läckert!

Citroncupcakes.

Recepet är ursprungligen från Leilas bok A Piece Of Cake men jag har "omjölkifierat" (gjort det mjölkfritt) det. Jag har också döpt om det från Grundrecept till Citroncupcakes eftersom det är citron i. Tillsammans med citronfrostingen blir dessa cupcakes läckra att se på och mycket goda att äta. Att äta endast en är nästan omöjligt.



Ugn: 175°C

CITRONCUPCAKES.

12 Cupcakes
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100g mjölkfritt margarin
1 dl havre- eller sojadryck
3 ½ vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av en citron

Citronfrosting
60g mjukt mjölkfritt margarin
5dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100g TofuLine Creamy Spread Original
1 msk färskpressad citronsaft
Skal av en citron

Garnering
Strössel

Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält det mjölkfria margarinet, häll i havre - eller sojadrycken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Placera ut papersformar och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20minuter, tills de ser lätt gyllenbruna ut. Låt svalna.

Medan de svalnar gör i ordning frostingen genom att blanda samman alla ingredienser och eventuellt färgar frostingen innan du brer ut den över cupcakesen. Dekorera eventuellt med strössel.


TIPS!
Cupcakesen går bra att frysa. Ta fram dem cirka 20 minuter innan de ska ätas så hinner de tina upp.

RSS 2.0