Muffin.
Ett nästintill perfekt muffinrecept som jag har hittat på dagensmuffin.se. De hade Ahlgrens bilar som smaksättning i sina, men jag har i olika omgångar provat att ha bland annat i blåbär, citron, skumtomtar och fizzy bubblizz. Alla gånger har det blivit gott! Även utan smaksättning är de goda.
Ugn: 200°C
MUFFIN.
12 Muffins
2 ägg
2 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g mjölkfritt margarin
1 dl havre- eller sojadryck
Gör så här:
Smält det mjölkfria margarinet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner dem i ägg- och sockerblandning följt av det smälta margarinet och havre- eller sojadrycken.
Beroende på smaksättning: Blanda bär, kakao, hackad choklad med mera i muffin smeten. Om du använder skumgodis (typ ahlgrens bilar eller skumtomtar) klickar du ut hälften av smeten i formarna. Lägger sedan i godisarna och täcker dem med resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen i 12 min.
OBS! Om du smaksätter med skumtomtar, ahlgrensbilar eller dylikt se då till att de är täckta med smet. Annars finns risken att de rinner över.
Ugn: 200°C
MUFFIN.
12 Muffins
2 ägg
2 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g mjölkfritt margarin
1 dl havre- eller sojadryck
Gör så här:
Smält det mjölkfria margarinet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner dem i ägg- och sockerblandning följt av det smälta margarinet och havre- eller sojadrycken.
Beroende på smaksättning: Blanda bär, kakao, hackad choklad med mera i muffin smeten. Om du använder skumgodis (typ ahlgrens bilar eller skumtomtar) klickar du ut hälften av smeten i formarna. Lägger sedan i godisarna och täcker dem med resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen i 12 min.
OBS! Om du smaksätter med skumtomtar, ahlgrensbilar eller dylikt se då till att de är täckta med smet. Annars finns risken att de rinner över.
Kommentarer
Trackback