Chokladcupcakes med chokladfrosting.

Det går inte få nog av choklad. Här är ett recept med en chokladcupcake med chokladfrosting. Mäktigt, men riktigt gott! Ni som är uppmärksamma har kanske märkt att en hel del av bakrecepten kommer ursprunligen från Leila och så gör även detta recept. Leila har i sitt recept 100g mörk choklad, men eftersom det kan vara si och så med mjölkfri choklad har jag satt det inom parantes för det är inte nödvändigt. De blir riktigt goda ändå!


Ugn: 175°C

12 Cupcakes
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g mjölkfritt margarin
1 dl havre- eller sojadryck
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100g mörk mjölkfri choklad

Chokladfrosting
60g mjukt mjölkfritt margarin
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100g TofuLine Creamy Spread Original
1 msk varmt kaffe
(100g mörk choklad)

Garnering
Strössel

Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i det mjölkfria margarinet och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Om du tänker ha med choklad smält den över ett vattenbad och blanda ner i smeten. Placera ut pappersformar på en plåt (muffin eller vanlig). Fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20minuter. Låt svalna.

Gör i ordning frostingen medan cupcakesen svalnar. Blanda det mjölkfria margarinet, florsocker, vaniljsocker, kakao och TofuLine Creamy Spread Original och rör tills det är krämigt. Häll i kaffet sist. Bred frostingen på cupcakesen och garnera eventuellt med strössel. 

TIPS!
Om du vill ha en kladdkakecupcakes kan du ta ut cupcaksen efter cirka 15 minuter i ugnen innan de har hunnit gräddats ordentligt.
















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0