Citroncupcakes.

Recepet är ursprungligen från Leilas bok A Piece Of Cake men jag har "omjölkifierat" (gjort det mjölkfritt) det. Jag har också döpt om det från Grundrecept till Citroncupcakes eftersom det är citron i. Tillsammans med citronfrostingen blir dessa cupcakes läckra att se på och mycket goda att äta. Att äta endast en är nästan omöjligt.



Ugn: 175°C

CITRONCUPCAKES.

12 Cupcakes
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100g mjölkfritt margarin
1 dl havre- eller sojadryck
3 ½ vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av en citron

Citronfrosting
60g mjukt mjölkfritt margarin
5dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100g TofuLine Creamy Spread Original
1 msk färskpressad citronsaft
Skal av en citron

Garnering
Strössel

Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält det mjölkfria margarinet, häll i havre - eller sojadrycken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Placera ut papersformar och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20minuter, tills de ser lätt gyllenbruna ut. Låt svalna.

Medan de svalnar gör i ordning frostingen genom att blanda samman alla ingredienser och eventuellt färgar frostingen innan du brer ut den över cupcakesen. Dekorera eventuellt med strössel.


TIPS!
Cupcakesen går bra att frysa. Ta fram dem cirka 20 minuter innan de ska ätas så hinner de tina upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0