Chokladsnittar med jultouch.
De här kakorna smakar ungefär som romerska bågar för dem som har haft turen att prova dem och vem kan motstå något sådant? För dig som inte har ätit romerska bågar men gärna skulle vilja har nu chansen genom dessa kakor. Enkelt recept gör det hela ännu bättre. Dessutom går det använda pepparkaksformar för den som tycker det är roligt att använda dem. Nackdelen är att det tar lite lägre tid. Jag använde en pepparkaksform i liten storlek och då fick jag cirka 60 kakor.
Ugn: 175°C
CHOKLADSNITTAR MED JULTOUCH.
60 Kakor
5dl vetemjöl
2dl socker
4msk kakao
1msk vanlijsocker
1 stort ägg
200g smör eller margarin
rivet skal av en lime
rivet skal av en apelsin
Pensling:
1 uppvispat ägg
pärlsocker/mandel/råsocker/kokos
Gör så här:
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker och skalet av lime och apelsin i en skål. Tillsätt ägget och rumsvarmt matfett. Arbeta degen smidig. När degen är klar kan man antingen
1. dela degen i fem delar och rulla dem lika långa som plåten och platta till dem lätt.
Eller
2. kavla ut degen så den är ungefär en halv centimeter tjock och trycka ut kakor med pepparkaksform.
Sen kan man om man vill pensla med ägg och strö på pärlsocker/mandel/råsocker/kokos eller något annat innan de åker in i ugnen. Grädda i 10-12 minuter. Längderna skärs i bitar efter att de gräddats klart och fortfarande är varma.
Ugn: 175°C
CHOKLADSNITTAR MED JULTOUCH.
60 Kakor
5dl vetemjöl
2dl socker
4msk kakao
1msk vanlijsocker
1 stort ägg
200g smör eller margarin
rivet skal av en lime
rivet skal av en apelsin
Pensling:
1 uppvispat ägg
pärlsocker/mandel/råsocker/kokos
Gör så här:
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker och skalet av lime och apelsin i en skål. Tillsätt ägget och rumsvarmt matfett. Arbeta degen smidig. När degen är klar kan man antingen
1. dela degen i fem delar och rulla dem lika långa som plåten och platta till dem lätt.
Eller
2. kavla ut degen så den är ungefär en halv centimeter tjock och trycka ut kakor med pepparkaksform.
Sen kan man om man vill pensla med ägg och strö på pärlsocker/mandel/råsocker/kokos eller något annat innan de åker in i ugnen. Grädda i 10-12 minuter. Längderna skärs i bitar efter att de gräddats klart och fortfarande är varma.
Kommentarer
Trackback