Kikärtsbullar.

Ett snabblagat och enkelt recept på goda kikärtsbullar. Serveras med exempelvis pasta, bulgur eller varför inte i pitabröd. Någon kallsås till gör det lite mindre torrt, men inget måste. De fungerar utmärkt att frysa in.

KIKÄRTSBULLAR.

4 Portioner
5 dl kikärter hemkokade eller från burk
4 st salladslökar
2-3 vitlöksklyftor
1 ägg
2 msk potatismjöl
Salt
Cayennepeppar
Olja

Gör så här:
Mosa Kikärterna. Skölj och finhacka salladslöken. Blanda ner salladslöken med de mosade kikärterna och pressa i vitlöken. Tillsätt ägg, potatismjöl, salt och peppar och arbeta ihop till en jämn färs. Forsma färsen till bullar och stek dem sedan i olja i cirka 5 minuter. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0