Morotskaka.
Leila har i a piece of cake ett recept på vad hon påstår är världens godaste morotskaka. Om det verkligen stämmer låter jag vara osagt, men att den är saftig och enormt god i en mjölkfri version det råder det inga tvivel om!
Ugn: 150°C
MOROTSKAKA
Ugn: 150°C
MOROTSKAKA
1 Kaka
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 ½ dl solrosolja
4 ½ dl rårivna morötter
Creamy spread lime frosting
60g mjukt mjölkfritt margarin
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100g tofuline creamy spread
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, cirka 24 cm ø. Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna.
Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och bred över kakan.
Kommentarer
Trackback