Morotskaka.

Leila har i a piece of cake ett recept på vad hon påstår är världens godaste morotskaka. Om det verkligen stämmer låter jag vara osagt, men att den är saftig och enormt god i en mjölkfri version det råder det inga tvivel om!

Ugn: 150°C

MOROTSKAKA


1 Kaka

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

1 ½ tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

½ tsk malen ingefära

1 nypa salt

1 ½ dl solrosolja

4 ½ dl rårivna morötter

 

Creamy spread lime frosting

60g mjukt mjölkfritt margarin

4 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Skal av 1 lime

100g tofuline creamy spread

 

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, cirka 24 cm ø. Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna.

 

Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och bred över kakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0