Chocolate chip cookies.
Ugn: 175°C
CHOCOLATE CHIP COOKIES
20 Kakor
150g mjölkfrittmargarin
1 ¼ dl strösocker
1 ¼ dl farinsocker eller brun farin
1 ägg
1 ½ tsk vaniljsocker
3 ¾ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 msk kakao
100g mjölkfri choklad
Gör så här:
Smält margarinet. Vispa ihop farinsocker, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta margarinet och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor boll, ganska seg och kolaaktig. Grovhacka chokladen och blanda i den till smeten. Rulla smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i cirka 10minuter. När kakorna flytit ut, men fortfarande är lite uppsvällda är de färdiggräddade. De sjunker ihop när de kommer ut.
TIPS!
Uteslut kakaon om du vill ha ljusa kakor istället.
Det mesta fungerar att blanda i dessa kakor med lyckat resultat. Testa exempelvis att blanda i nötter, torkad frukt, marshmallowsbitar eller varför inte lite extra choklad.
Alla recept låter grymt goda!
Nu blir det att börja baka!