Rostade kikärtor.
Ett nyttigare snacks som har precis samma egenskaper som vanligt snacks; Det går inte sluta äta när man väl har börjat. Varning för att det är beroendeframkallande! Smaksättning tycker jag ni kan experimentera lite med efter vad ni själv tycker om.
Ugn: 250°C
ROSTADE KIKÄRTOR
5 dl kokta kikärtor
1 msk rapsolja
½ tsk salt
Ev. 1 tsk tandoori eller,
1 tsk chilipeppar eller,
1 tsk cayennepappar
Gör så här:
Skölj de kokta kikärtorna och låt vattnet rinna av. Bred ut kikärtor, ej mosiga, i en långpanna. Ringla över lite olja, salta och krydda eventuellt. Rosta i övre delen av ugnen i 10-15minuter. Skaka om långpannan lite då och då. Kikärtorna är klara när de är knapriga igenom.
TIPS!
Strö över salladen.
Ugn: 250°C
ROSTADE KIKÄRTOR
5 dl kokta kikärtor
1 msk rapsolja
½ tsk salt
Ev. 1 tsk tandoori eller,
1 tsk chilipeppar eller,
1 tsk cayennepappar
Gör så här:
Skölj de kokta kikärtorna och låt vattnet rinna av. Bred ut kikärtor, ej mosiga, i en långpanna. Ringla över lite olja, salta och krydda eventuellt. Rosta i övre delen av ugnen i 10-15minuter. Skaka om långpannan lite då och då. Kikärtorna är klara när de är knapriga igenom.
TIPS!
Strö över salladen.
Kommentarer
Trackback